MaryMade Menu 

Soep

  • Romige paprika en tomatensoep (V) met basilicum pesto.

Hoofdgerechten

  • 1. Hutspot met biologische rookworst met zacht gestoofde wortel, uien, en een snufje kerrie. Geserveerd met jus en mosterd.

  • 2. Bloemkool, kikkererwten curry (V) met paprika, garam masala, kokos, kurkuma, gember en knoflook (mild gekruid). Geserveerd met rijst en koriander (voor de liefhebbers).

  • 3. Pompoen Lasagne (V) met volkoren pasta, spinazie, bechamel en salie. Geserveerd met een frisse venkel, appel salade.

Kindergerechten

  • 1. Kinder hutspot met biologische rookworst en jus. 

  • 2. Kinder lasagne (V) met tomaten, verstopte groenten en mozzarella kaas. 

Toetje

  • 1. Peer, rozijnen en maple crumble met lijnzaden, kokosbloesem en havermout.


MaryMade Menu 

Soep

  • Knolselderij- en appelsoep (V) met crème fraiche.

Hoofdgerechten

  • 1A. Teriyaki Tofu (V)

  • 1B. Teriyaki Zalm

    Gebakken in een marinade van sojasaus, mirin, honing en knoflook. Geserveerd met met roerbakgroenten, volkoren noedels en lente ui.

  • 2A. Zoete-aardappel hasselback (V) met walnoten kruimel, gestoomde groenten en een kappertjes- kruidenboter.

  • 2B. Kalkoenschnitzel met hasselback aardappelen, gestoomde groenten en een kappertjes-kruidenboter.

Kindergerechten

  • 1. Teriyaki Tofu (V) of zalm met roerbakgroenten en volkoren noedels (mild gekruid).

  • 2. Kinder Kalkoenschnitzel met gestoomde groenten en hasselback aardappelen.

Toetje

  • 1. Zelfgemaakte Chocolade mousse met aardbeien compote.


MaryMade Menu 

De herfstvakantie 🍂 is weer voorbij. Wij hebben een paar heerlijke dagen in Drenthe doorgebracht. Wat is Nederland toch mooi 😊 In de vakantie heb ik ook gewerkt aan een nieuw bestelformulier. Deze persoonlijke link krijgen jullie van mij via een app-je.

Eet smakelijk alvast! En mocht je graag iets anders eten? Of vind je een ingrediënt niet lekker? Gewoon een vraag? Laat het me weten :)

Groet, Mary 👩‍🍳

Soep

  •  Kerriesoep (V) Met gele linzen, wortel en kokos.

Hoofdgerechten

  • 1A. Korma curry paneer kaas (V)

  • 1B. Korma curry kip

    Lang gesudderd met tomaat en aubergine in Indiase kruiden (garam masala, kurkuma, korianderzaad), groene chili, gember en knoflook. Romig gemaakt met een cashew crème. Beide geserveerd met zilver basmatirijst, yoghurt en koriander (voor de liefhebbers).

  • 2A. Hartige taart - vega (V)

  • 2B. Hartige taart - spek

    Met flespompoen, spinazie en prei in een krokante bladerdeeg korst, volop groenten, jonge kaas en een ei-quiche vulling. Beide geserveerd met een frisse salade.

Kindergerechten

  • 1. Kinder curry (V) Met mijn verstopte groenten tomatensaus, paneer kaas en milde indiase kruiden. Geserveer met volkoren basmatirijst, yoghurt en gestoomde groenten.

  • 2. Mini hartige taart (V) Met ei, jonge kaas, flespompoen en paprika. Geserveerd met rauwkost.

Toetje

  • 1. Hangop Met appel- peer compote en havermout crumble.


MaryMade Menu

Door alle promotie (bedankt allemaal!) en een extra BSO locatie krijg ik het steeds drukker. Ook een weekmenu maken dat bij iedereen aansluit wordt een grotere uitdaging. Hopelijk staat er iets bij wat in de smaak valt.

Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten :)

Eet smakelijk!
Groet, Mary 👩‍🍳

Soep

  •  Groene groentesoep (V) met broccoli, spinazie, verse kruiden en pijnboompitten.

Hoofdgerechten

  • 1A. Indonesische rendang vega (V) met jackfruit en pompoen.

  • 1B. Indonesische rendang rundvlees

    Beide urenlang gestoofd in kokosmelk, Lombok pepertjes, vers citroengras en limoenblad. Geserveerd met zilvervliesrijst, sperziebonen, zoetzuur komkommer en gebakken uitjes — Kindervariant mogelijk.

  • 2. Mexicaanse taco bowl (V, KHA) met bloemkoolrijst, tomatensalsa, chipotle zwarte bonen en avocado (licht pittig). Geserveerd met zure room, limoen en koriander — Kindervariant mogelijk.

    KHA = Koolhydraat arm.

Kindergerechten

  • 1. Hartige wafels (V) met verstopte bloemkool en jonge kaas. Geserveerd met gestoomde groenten en suikervrije ketchup.

  • 2. Make your own nachos (V) met paprika, tomaten, zwarte bonen, avocado en kaas.

Toetje

  • 1. Karnemelk-panna cotta met witte chocolade en bosbessen compote.


MaryMade Menu

Deze week maak ik Orecchiette pasta uit mijn Ottoleghni kookboek. Een gezonde en lekker gerecht. Een familiefavoriet voor groot en klein.

Ook maak ik Kip en Tofu met Dukkah; een krokant Arabisch notenmengsel.

Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten :)

Eet smakelijk!
Groet, Mary 👩‍🍳

Soep

  •  Geroosterde wortel en zoete aardappelsoep (V) met gember en miso.

Hoofdgerechten

  • 1. Orecchiette Puttanesca (V) kleine oortjes pasta met geroosterde tomaten, kikkererwten, gerookte paprika en kappertjes. Geserveerd met een frisse salade en parmezaanse kaas.

  • 2A. Egyptische Dukkah Kip (scharrel)

  • 2B. Egyptische Dukkah Tofu (V)
    Met een krokant Arabisch notenmengsel (cashew, zonnebloempitten, sesamzaad, korianderzaad en komijn). Geserveerd met gegrilde groenten, bulgur, citroen tahinsaus en verse kruiden. 

Kindergerechten

  • 1. Orecchiette ovenschotel (V) met mijn verstopte groenten tomatensaus, mozzarella kaas en cherry tomaten.

  • 2A. Krokante tofu nuggets  (V) 

  • 2B.. Krokante kip nuggets (scharrelkip)
    Allebei in een gezond haverjasje en geserveerd met rauwkost en yoghurtdipsaus.

Toetje

  • 1. Appel en bramen crumble met havermout, kokosbloesemsuiker en lijnzaad.


MaryMade Menu 

Deze week maak ik mijn befaamde Vega / Kip Hamburgers en een Hongaarse Goulash. Wil je extra gezond eten, ga dan voor de vegetarische opties. Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten :)

Eet smakelijk!
Groet, Mary 👩‍🍳

Soep

  •  Geroosterde tomaat en auberginesoep (V) met kruiden yoghurt.

Hoofdgerechten

  • 1A. Hamburger vega (V) met kikkererwten, zoete aardappel en quinoa.

  • 1B. Hamburger kip (scharrel) met courgette en verse kruiden (oregano, lente ui).
    Allebei geserveerd met romige kerriesaus, hamburger garnituur en een frisse appel koolsla.

  • 2A. Hongaarse goulash vega (V) boordevol groenten met karwijzaad, tomaat en zoet Hongaars paprikapoeder.

  • 2B. Hongaarse goulash klassiek met lang gesudderd rundvlees, wortels, paprika, karwijzaad, tomaat en zoet Hongaars paprikapoeder.

    Allebei geserveerd met een bloemkool/aardappelpuree en zuur room.

Kindergerechten

  • 1A. Hamburger vega (V) met kikkererwten, quinoa en zoete aardappel. 

  • 1B. Hamburger kip met verstopte courgette.

    Allebei geserveerd met een romige kerriesaus, komkommer en koolsla.

  • 2. Groentetaartje (V) boordevol kleine gesneden groenten, tomaat, jonge kaas en knapperig bladerdeeg.

Toetje

  • 1. Zelfgemaakte chocolade vla met aardbeiencompote (mijn gezonder recept met minder suiker).


MaryMade Menu 

Deze week Indiaas en Italiaans op het menu. Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep

  •  Zomerse groene groenten soep met basilicum en munt.

Hoofdgerechten

  • 1A. Tandoori bloemkool (V), gemarineerd en geroosterd met milde Indiase kruiden, yoghurt en tomaten.

  • 1B. Tandoori kip (scharrel kippendij), gemarineerd en geroosterd met milde Indiase kruiden, yoghurt en tomaten.
    Allebei geserveerd met rode linzen dahl, basmatirijst, en komkommer raita.

  • 2A. Klassieke lasagne boordevol groenten, rundergehakt, spinazie, bechamel en parmezaanse kaas.

  • 2B. Lasagna Vega/Vegan (V) boordevol groenten, spinazie, bechamel en edelgistvlokken.
    Allebei geserveerd met een frisse salade.

Kindergerechten

  • 1. Rode linzen dahl met zoete aardeappel, kokos, basmatirijst en komkommer yoghurt raita.

  • 2A. Lasagne vega (V) boordevol verstopte groenten, tomaten, volkoren pasta en kaas.

  • 2B. Lasagne klassiek boordevol verstopte groenten, tomaten, volkoren pasta en kaas.

Toetje

  • 1. Omgekeerde ananascake met kokosbloesemsuiker en limoen.


MaryMade Menu

Het wordt lekker weer deze week en mijn menu bevat veel seizoensgroenten van biodynamische tuinderij Amelis’Hof.

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep

  •  Romige tomatensoep met verstopte groenten en basilicum.

Hoofdgerechten

  • 1 a. Geroosterde zalm met salsa verde (saus van verse kruiden en kappertjes).

  • 1 b. Italiaanse Shakshuka (V) met gepocheerde eieren en salsa verde (saus van verse kruiden en kappertjes).
    Allebei geserveerd met geroosterde tomaten, warme aardappelsalade en seizoensgroenten.

  • 2 a. Thaise gele curry gehaktballetjes

  • 2 b. Thaise gele curry tofu (V)
    Allebei lang gesudderd in kokosmelk, rode pepers, geelwortel en diverse Thaise kruiden met mini maïs en seizoensgroenten. Geserveerd met pandanrijst, citroen en koriander (licht pittig).

Kindergerechten

  • 1 a. Zalmkoekjes met aardappelen en doperwtjes.

  • 1 b. Groentekoekjes (V) met aardappelen, doperwtjes, courgette en broccoli.

    Allebei geserveerde met romige tomaten dipsaus en rauwkost.

  • 2. Italiaanse plaattaart met bladerdeeg, prei, tomaat, paprika en worst (optioneel).

Toetje

  • 1. Chocolade brownie met verstopte courgette, walnoten en pure chocolade.


MaryMade Menu  - w35
30 augustus t/m 3 september 2021

De zomervakantie is voorbij en de scholen beginnen weer. Ik kook weer volop en deze week twee gerechten waar mijn familie dol op is 😋

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  •  Rode Linzen en wortel soep met kokos.


Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Zelfgemaakte Vega shoarma(V) met geroosterde champignons (portobello en oesterzwammen) gemarineerd met kruiden uit het Midden Oosten.

  • 1 b. Zelfgemaakte Kip shoarma (scharrel kippendij) gegrild en gemarineerd met kruiden uit het Midden Oosten.

    Allebei geserveerd met pitabrood, geroosterde zatar groenten, tahini yoghurtsaus en een frisse komkommer salade.


  • 2a. Gado Gado (V) met gebakken tofu, komkommer, taugé, kool, sperziebonen, tomaat en ei. 

    Geserveerd met zelfgemaakte satésaus (licht pittig) en gebakken uitjes.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1.  Kinder Shoarma champignon (V) of kip (sharrel kippendij) met pitabrood, yoghurtsaus, witte kaas en een tomaat komkommer salade.

  • 2. Broccoli mac & cheese (v) met romigesaus, volkoren pasta, jonge kaas en een kokante korst.

Toetje - €3,50

  • 1. Yoghurt panna cotta met granaatappel en pistachenoten.


MaryMade Menu  - w34
23 t/m 27 augustus 2021

Wat een zomer! Zon, wolken en ook veel regen. Hierbij mijn menu van deze laatste week van de zomervakantie .

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  •  Zomerse minestrone met wortel, courgette, tomaten, groene linzen en orzo.

    Geserveerd met een parse basilicum pesto.


Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Tajine Vega (V) boordevol seizoensgroenten, olijven, citroen en Arabische kruiden en specerijen.

  • 1 b. Tajine Kip (scharrel kipdijfilet) met paprika, aubergine, olijven, citroen en Arabische kruiden en specerijen.


    Allebei geserveerd met couscous, amandelen en verse kruiden.


  • 2a. Okonomiyaki Vega(V) Japanse pannenkoek met dungesneden kool, ei, en wortel.

  • 2b. Okonomiyaki Spek Japanse pannenkoek met dungesneden kool, ei, en wortel.

    Allebei geserveerd met lente-ui, okonomiyakisaus, bonitovlokken en een verse groenten sla.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1.  Spaghetti Bolognese Vega of Rundgehakt vol met verstopte groenten (wortel, paprika, ui en courgette). Geserveerd met kaas en rauwkost.

  • 2. Groente flapjes (V) met rode paprika, courgette, spinazie, roomkaas en ei. Met frisse salade en honingdressing.

Toetje - €3,50

  • 1. Yoghurtmousse met roodfruit.


MaryMade Menu  - w33
16 t/m 22 augustus 2021

Weer terug van een heerlijke vakantie in Frankrijk 🇫🇷 Weer helemaal opgeladen ☀️ en zin om weer voor jullie te koken. Deze week weer extra gezond om weer een beetje in balans te komen.

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  •  Zomerse soep met groene groenten (broccoli, courgette, spinazie, doperwten). Geserveerd met yoghurt en citroenbasilicum


Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Taco Bowl Vega (V) met chipotle zwarte bonen (licht pittig). 

  • 2b. Taco Bowl Garnalen gekruid met chipotle limoen en knoflook (licht pittig).  


    Allebei geserveerd met quinoa, sla, tomaat,  lente ui, radijs, koriander, kaas een romige avocadosaus en krokante mais tortilla strips.

  • 2a. Tempeh Ketjap (V) met gebakken sojabonen blokjes in gember- ketjapsaus.

  • 2b. Babi Ketjap mals Indisch varkensvlees in gember- ketjapsaus.

    Allebei geserveerd met zilvervliesrijst, sperziebonen, en zoetzuur komkommer.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1.  Taco Bowl Vega (zwarte bonen) of Garnalen met tomaten, guacamole, paprika, radijs en jong kaas in een krokante tortilla bowl.

  • 2. Milde Nasi Goreng (V) met rode paprika, doperwtjes, wortel en een omelet

Toetje - €3,50

  • 1. Omgekeerde ananascake met kokosbloesemsuiker en limoen. 


MaryMade Menu  - w29
19 t/m 24 juli 2021

Wat een heerlijk weekend weer. En deze week is de laatste week voor mijn vakantie. 26 juli t/m 15 augustus kook ik niet.

Laat me weten als je misschien extra maaltijden wilt bestellen. In de koelkast blijven de maaltijden nog lang vers en invriezen kan ook ❄️

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Zomerse Gazpacho (V) met komkommer, paprika, tomaat en ui. Koud gereserveerd met basilicum.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a. Spaanse tortilla vega (V) met gekarameliseerde ui, aardappel en rode paprika. Gegratineerd met geitenkaas en verse kruiden.

  • 1b. Spaanse tortilla serrano ham met gekarameliseerde ui, aardappel, en rode paprika.

    Allebei geserveerd met een frisse salade en romescosaus (saus van geroosterde tomaten, paprika en noten).

  • 2a. Pad thai tofu (V) met zilvervliesrijstnoedels, tauge, paprika, wortel, ei en een zelfgemaakte zoetzure thai saus.

  • 2b. Pad thai gamba's met zilvervliesrijstnoedels, tauge, paprika, wortel, ei en een zelfgemaakte zoetzure thai saus.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Mini Spaanse tortilla (V) met aardappel, paprika, creme fraiche. Geserveerd met rauwkost.

  • 2. “Make your own” Pad thai (V) met zilvervliesrijstnoedels, wortel, paprika, tauge, roerei, pindas en een milde zoetzure saus.

Toetje - €3,50

  • 1. Zomerse fruitcrumble met havermout, kokosbloesemsuiker en roomboter. 


MaryMade Menu  - w28
12 t/m 16 juli 2021

Dit is laatste week voor de schoolvakantie. Voor iedereen die het nog niet wist; Ik kook op mijn maandag en donderdag, behalve tijdens mijn vakantie: 26 juli t/m 15 augustus kook ik niet. Op mijn menu deze week; een suggestie van één van mijn vaste klanten.

Heb je ook een suggestie? Laat het me weten!

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Wortel en gember soep met harissa (Tunesische sambal, apart).

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a. Gehaktbrood vega (V) met wortel, ui, champignons, walnoten, linzen, tijm en een tomaten glazuur.

  • 1b. Gehaktbrood half om half (** ster) met wortel, ui, champignon, tijm en een tomaten glazuur.

    Allebei geserveerd met geroosterde groenten salade en aardappel puree.

  • 2a. Gevulde aubergine (V) met bulgur, spinazie, tomaten, rozijnen, kappertjes, pijnboompitten, verse kruiden en een tahini citrussaus.

  • 2b. Geroosterde heilbot met bulgur, spinazie, tomaten, rozijnen, kappertjes, pijnboompitten, verse kruiden en een tahini citrussaus.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Pizza roll ups Hawaii of vega (V) vol met verstopte groenten, tomaten en kaas. Geserveerd met rauwkost.

  • 2. Mini gehaktbrood half om half of vega (V) met aardappelpuree en gestoomde groenten.

Toetje - €3,50

  • 1. Hangop met aardbei rabarber compote en meringue.


MaryMade Menu - w27

5 t/m 9 juli 2021

Wow, wat een druk weekend. Zelfs geen tijd gehad om een leuke intro te schrijven 😅 Gelukkig wel een lekker menu voor deze week.

Eet smakelijk alvast!

Groet, Mary 👩‍🍳

PS: De zomervakantie komt er aan: 26 juli t/m 15 augustus kook ik niet.

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

1. Groene groentesoep Lekker zomers, boordevol groene groenten met een vleugje munt.

Hoofdgerechten - €12,50

1 . Quinoa bowl (V) met geroosterde wortels, kikkererwten, spinazie, rode ui, pompoenpitten, geitenkaas en dadel.

2. Griekse kip (scharrel) met geroosterde krieltjes, tomaatjes, komkommer, olijven, rode ui, paprika, feta salade en een verse kruiden yoghurt dressing.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

1. Zelfgemaakte kip of tofu (V) nuggets met geroosterde krieltjes, gestoomde groenten en een tomaten-mayonaise dip.

2. Quinoa koekjes (V) met fetakaas, tomaten en geroosterde worteltjes.

Toetje - €3,50

1. Carrot cake met gember, rozijnen en mascarpone.


MaryMade Menu  - w26
1 juli 2021

Na een heerlijk weekend op de camping kook ik deze week alleen op donderdag 1 juli.

Deze week ben ik ook druk met een groot bakproject. Ik maak cupcakes voor 240 kleuters van groep 1 & 2 😊 Zoals al mijn toetjes, maak ik ze met gezondere ingrediënten en weinig suiker.

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: De zomervakantie komt er aan: 26 juli t/m 15 augustus kook ik niet.

PS: Wil je graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Franse linzensoep met lentegroenten en peterselie.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Lasagne Vega (V) met geroosterde courgette, champignons, spinazie, tomaat en mascarpone. Gegratineerd met bechamel en kaas.

  • 1b. Lasagne rundergehakt (** ster) met spinazie, wortel, paprika basilicum en tomaten. Gegratineerd met bechamel en kaas.

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

  • 2. Koreaanse bowl tofu (V) met sriracha en gember barbecuesaus, gebakken tofu, zoete aardappel, chinese kool, radijs, sesamzaad en rode rijst. Geserveerd met kimchi (optioneel) en komkommer.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Kinderlasagne vega of gehakt vol verstopte groenten, tomaten en kaas. Geserveerd met rauwkost.

  • 2. Vissticks (zelfgemaakt natuurlijk) met een krokante pankokorst.geserveerd met gestoomde groenten en erwtenpuree.

Toetje - €3,50

  • 1. Chocolade en bieten taart.


MaryMade Menu  - w25
21 t/m 25 juni 2021

Deze week een comfort food klassieker en een Italiaanse specialiteit met extra groenten. Deze groeten komen van Biologische Tuinderij Amelis’Hof. Het is elke week een verassing welke groenten ik krijg en een leuke uitdaging om ze in mijn menu’s te gebruiken.

Ik kook op maandag & donderdag. Maaltijden op een andere dag? Dat kan, laat het me weten.

Eet smakelijk alvast!
Groet, Mary 👩‍🍳

PS: De zomervakantie komt er aan. Ik zal binnenkort persoonlijk laten weten wanneer ik wel en niet kook. Vooralsnog: 28 juni (studiedag) en 26 juli t/m 15 aug.


PS: Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Geroosterde tomaten en basilicumsoep met knoflook croutons.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Vega burger zelfgemaakt van zwarte bonen, bieten, champignons. Met gekarameliseerde ui, en gerookte paprika.

  • 1b. Klassieke hamburger zelfgemaakt van rundergehakt (** ster) met zeezout en peper.

    Allebei geserveerd met BBQ saus, hamburger garnituur (sla, kaas, tomaat, ui en augurk) en geroosterde aardappelen.

  • 2a. Ricotta gnocchi - vega zelfgemaakte Italiaanse dumplings met seizoensgroenten uit Amelisweerd, parmezaanse kaas en walnoten.

  • 2b. Ricotta gnocchi - ham zelfgemaakte Italiaanse dumplings met seizoensgroenten uit Amelisweerd, parmezaanse kaas en krokante parmaham.

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Mini hamburger vega of rund met suikervrije ketchup, garnituur (sla, tomaat en augurk) en geroosterde aardappelen.

  • 2. Bloemkoolmuffins gemaakt met kaas, ei en speltbloem. Geserveerd met zelfgemaakte kerriedip en een wortel-rozijnen salade.

Toetje - €3,50

  • 1. Chocolademousse met kersencompote.


MaryMade Menu 
14 t/m 18 juni - mei 2021 (w24)

Hoera, de zon schijnt volop ☀️ dus extra vitamine D! Maar we eten als het warm is vaak minder gezond en hebben minder puf om te koken. Laat me jullie helpen met mijn gezonde zomermenu. Op het menu ook twee maaltijdsalades die je koud eet, dan hoeft de oven niet aan.

Ik kook op maandag & donderdag. Maaltijden op een andere dag? Dat kan, laat het me weten

Eet smakelijk alvast! Groet, Mary 👩‍🍳

PS: Avontuurlijke kinderen? Bestel een hoofdgerecht (kleinere portie voor kinder prijs).
PPS: Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Zomerse minestronesoep (V) met venkel, wortel, courgette, tomaat, orzo, witte bonen, basilicum en een parmezaanse kaas.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Surinaamse roti curry- bloemkool (V) met gekruide aardappelen, ui, tomaat en massala (licht pittig).

  • 1b. Surinaamse roti curry- kip (scharrel) met gekruide aardappelen, ui, tomaat en massala (licht pittig).

    Allebei geserveerd met sperziebonen, ei, zelfgemaakte roti (eigen gezond recept) en sambal.

  • 2a. Ratatouille pasta salade - burrata (V) met gestoofde paprika, aubergine, courgette, tomaat en burrata kaas (een heel romige mozzarella). Geserveerd met pijnboompitten en verse basilicum.

  • 2b. Broccoli zalm salade met dun gesneden broccoli, kool, wortel, cranberry’s, amandelen, verse kruiden en warmgerookte zalm. Geserveerd met verse kruiden, hempzaden en een romige citroendressing.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Groente flapjes (V) met kerrie aardappelen (zeer mild), tomaat en bloemkool in bladerdeeg. Geserveerd met rauwkost en yoghurt komkommerdip.

  • 2. Kinder pastasalade (V) met volkoren pasta, paprika, courgette, tomaat en mini mozzarella.

Toetje - €3,50

  • 1. Gegrilde perzik met ricotta, honing en limoen.


MaryMade Menu 
6 t/m 13 juni - mei 2021 (w23)

Deze week maak ik o.a een Rösti. Een heerlijk aardappel gerecht die ik in Zwitserland heb leren maken. Liever iets lichters? Ga dan voor de Bowl (vega of chili).

Ik kook op maandag & donderdag. Maaltijden op een andere dag? Dat kan, laat het me weten

Eet smakelijk alvast!

PS: Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Lente groene-groentesoep (V) met spinazie, andijvie, doperwten en courgette.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Aardappel rösti vega (V) met gebakken champignons, gepocheerd ei en bieslook.

  • 1b. Aardappel rösti vlees met varkens saucijzen (2*) en gekarameliseerde uien.

    Allebei geserveerd met een frisse venkel, walnoten en veldsla salade.

  • 2a. Buddha bowl vega (V) met quinoa, beetgaar groente, cashewnoten, krokante tofu en een gember sesam dressing.

  • 2b. Chili bowl met quinoa, rundergehakt, zwarte bonen, geroosterde zoetaardapple, paprika, avocado en chipotle saus.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Aardappel rösti met vegetarische worstjes (V) of runderworstjes. Geserveerd met gestoomde groenten en suikervrije ketchup.

  • 2. Quinoa koekjes (V) met jonge kaas en broccoli. Geserveerd met rauwkost en yoghurt dipsaus.

Toetjes - €3,50

  • 1. Carrot cake met roomkaas glazuur. Gezonder recept; met gember, speltbloem, appel en dadelstroop.


MaryMade Menu 
31 mei 2021 (w22)

Deze week kook ik weer op maandag & donderdag.

Wat een heerlijk weekend ☀️ Helemaal weer opgeladen voor de nieuwe week? Ik wel. Dit weekend voor het eerst een keer zonder kinderen een nachtje in Edam geslapen. Wat is Nederland toch mooi 🇳🇱 🧀 😊

Deze week geen extra kaas op het menu, maar wel extra groenten. Iets wat jullie aangeven erg belangrijk te vinden (en wat ook zo is!).

Eet smakelijk alvast!

PS: Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Soep - €5,50

  • 1. Pompoen en zoete aardappelsoep (V) met miso en gember.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Falafel wrap (V) met zelfgemaakte falafel balletjes gemaakt van kikkererwten, citroen, komijn en knoflook.

  • 1b. Kofta wrap met rundergehakt, munt, ui en Arabische kruidenmix.

    Allebei geserveerd met een bieten relish, tzatziki, gegrilde groenten, en Libanees pitabrood.

  • 2a. Thaise groentecurry (V) met citroengras, limoenblad, gember, kokosmelk en veel beetgare groenten (licht pittig).

  • 2b. Thaise gambacurry met citroengras, limoenblad, gember, kokosmelk en veel beetgare groenten (licht pittig).

    Allebei geserveerd met gestoomde rijst en voor de liefhebber, koriander.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Falafel (V) of kofta wrap (kindvriendelijk gekruid) met pitabrood, tzatziki, tomaat en komkommersalade.

  • 2. Volkoren mac and cheese met romige pompoen bechamel en jonge kaas. Geserveerde met gestoomde groenten.

Toetjes - €3,50

  • 1. Chocolade courgette taart minder suiker en vol met verstopte courgette en pure chocolade.


MaryMade Menu 
24 mei 2021 (w21)

Deze week kook ik i.v.m Pinksteren alleen op donderdag 27 mei.

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk!

Soep - €5,50

  • 1. Geroosterde bloemkoolsoep en wortel soep (V).

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Orecchiette ovenschotel vega (V) met “oortjespasta”, broccoli, zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas.

  • 1b. Orecchiette ovenschotel worst met “oortjespasta”, broccoli, zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas.

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

  • 2.a. Taco’s gambas met panko-korst, koolsla, koriander, avocado, witte kaas en chipotle saus.

  • 2b. Taco’s pulled mushrooms (V) met oesterzwammen, koolsla, koriander, avocado, witte kaas en chipotle saus.

    Allebei geserveerd met zelfgemaakte mais tortilla's, Mexicaanse rijst (rijst, tomaat en kruiden).

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • Kinder orecchiette vega of worst met met “oortjespasta”, broccoli, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en kaas.

  • Kinder “make your own” taco’s met witte kaas, tomaten, avocado, paprika en zwartebonen .

Toetjes - €3,50

  • 1. Vanille yoghurt cheesecake met aardbeien compote.


MaryMade Menu 
17 mei 2021 (w20)

De mei vakantie is weer voorbij en het in volop lente 🌦 Deze week kook ik weer volop en heb het dankzij jullie recensies op Nextdoor drukker dan ooit. Bedankt allemaal 😊

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk!

Soep - €5,50

  • 1. Broccoli mosterdsoep met tijm croutons.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Indiase vega curry (V) met bloemkool, kikkererwten, tomaat en kokos. Mild gekruid met knoflook, garam masala en gember.

  • 1b. Indiase tikka masala met kippendijen (scharrel), gemarineerd met yoghurt, knoflook en kruiden, in een romige tomatensaus.

    Allebei geserveerd met zilvervliesrijst, yoghurt naanbrood, amandelen en koriander.

  • 2.a. Parelgort risotto vega (V) met feta kaas, lente groente, geroosterde tomaten en basilicum.

  • 2b. Parelgort risotto zalm met geroosterde zalmfilet, prei, tomaten en basilicum.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • Kinder naan margherita pizza (V) met zelfgemaakt naan pizzabodem, tomatensaus (met veel verstopte groente) en mozzarella kaas. Geserveerd met rauwkost.

  • Zalm of tempeh (V) spiesjes gegrilde met basilicum, paprika en tomaat. Geserveerd met rijst en yoghurt dipsaus.

Toetjes - €3,50

  • 1. Banaan en chocolade cake met walnoot kruimel topping.


MaryMade Menu 
10 mei 2021 (w19)

Week 2 van de meivakantie, en daarom een iets kleiner menu. Ik hoop met genoeg keuze voor iedereen :)

Deze week kook ik weer op maandag en donderdag.

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk!

Soep - €5,50

  • 1. Daslok (wilde knoflook) en aardappelsoep (V) met tijm croutons.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Falafel pita (V) met zelfgemaakte falafel balletjes van kikkererwten, citroen, komijn en knoflook.

  • 1b. Griekse kip pita met kip spiesjes (scharrel) gemarineerd met citroen, knoflook en oregano.

    Allebei geserveerd met een tomaat, komkommer en witte kaas salade, tzatziki en zelfgemaakte pitabrood uit mijn pizza oven.

  • 2.a. Klassieke lasagne met rundergehakt, veel groeten, basilicium, spinazie, parmezaan en bechamelsaus.

  • 2b. Vega lasagne (V) met gegrilde courgette, aubergine, spinazie, parmezaan en bechamelsaus.

    Allebei geserveerd met snijbonen amandine salade (amandel, sjalot en knoflook).

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • Kinder Pita kip of falafel (V) met pitabrood, tzatziki en tomaat, komkommersalade..

  • Kinder Lasagne rundergehakt of Vega (V) vol met verstopte groenten, jonge kaas en bechamel. Geserveerd met rauwkost.

Toetjes - €3,50

  • 1. Pure chocolade mousse met bosvruchten.


MaryMade Menu 
4 mei 2021 (w18)

Deze week hebben de scholen meivakantie en daarom een kleiner menu. Ik hoop met genoeg keuze voor iedereen.  

Volgende week kook ik weer op maandag en donderdag :-)

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk!

Soep - €5,50

  • 1. Courgette en basilicum soep (V) met creme fraiche en pijnboompitten.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Quiche (V) met spinazie, blauwe kaas en gekarameliseerde rode uien. 

  • 1b. Quiche met spinazie, spek, gekarameliseerde rode uien en champignons.

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

  • 2.a. Pulled Pork Carnitas  met langzaam gegaard varkenvlees, krokant gebakken met sinaasappel, komijn, ui en oregano.

  • 2b. Pulled Jackfruit Carnitas (V) gebakken met sinaasappel, komijn, ui en oregano.

    Allebei geserveerd met zelfgemaakte mais tortillas, limoen, koriander en een mais, zwarte bonen en avocado salsa.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • Kinder Quiche met spinazie, broccoli en geitenkaas. Geserveerd met rauwkost.

  • Kinder Quesadilla Jackfruit (V) OF Pulled pork mijn Mexicaanse versie van een tosti met jonge kaas, paprika, sour cream en avocado.

Toetjes - €3,50

  • 1. Aardbei en appel crumble met havermout, lijnzaden en kokosbloesemsuiker.


Extra’s

  1. MaryMade Havermout Koekjes met pure chocolade en cranberries - €5,00 (8 stuks)

  2. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s - €5,50 (350 gr)

  3. Smoothie pack (bosbessen, banaan, hennepzaden, kwark en spinazie) - €5,50 (300 gr)

  4. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
26 April 2021 (w17)

Wat zal ik koken deze week? Vaak een lastige vraag en heb hier ook vaak last van. Zo veel recepten om uit te kiezen :) Heb ervoor gekozen om een aantal klassiekers te koken en hier en daar wat aanpassingen te doen.

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Fijne koningsdag allemaal 🥳 & Eet smakelijk!

Soep - €5,50

  • 1. Waterkers en doperwtensoep (V) met munt en creme fraiche.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a . Teriyaki noedels met vegaballetjes (V) gemaakt van bloemkool, quinoa, tofu, gember, sesam en knoflook. 

  • 1b.. Teriyaki noedels met gehaktballetjes (biologisch half om half) met gember, sesam en knoflook.

    Allebei geserveerd met volkoren noedels, gewokte groenten en zelfgemaakte teriyaki saus (mijn gezondere recept).

  • 2. Groene Buddha Bowl (V) met quinoa, gegrilde courgette, peultjes, ei, pompoenpitten, en een citroen yoghurtsaus.

  • 3a. Geroosterde Bloemkoolsteaks (V) met een krokante mosterd-pankokorst.

  • 3b. Geroosterde Kippendijen (scharrel) met een krokante mosterd-pankokorst.

    Allebei geserveerd met een bloemkool-aardappelpuree, kappertje salsa verde (kruidige groensaus) en een frisse salade.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • Teriyaki noedels met balletjes gehakt OF vega (V) met volkoren noedels, gewokte groenten en zelfgemaakte teriyaki saus (mijn gezondere recept).

  • Groenteflapjes met wortels, broccoli en jonge kaas.

Toetjes - €3,50

  • 1. Citroen en bosbessen cake met yoghurt.

  • 2. Karnemelk en honing panna cotta met sinaasappel en abrikoos (mijn koningsdag toetje ;)


Extra’s

  1. MaryMade Havermout Koekjes met pure chocolade en cranberries - €5,00 (8 stuks)

  2. Chia-zaad pudding met kefir, honing en rode fruit compote. €4,50

  3. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s - €5,50 (350 gr)

  4. Smoothie pack (bosbessen, banaan, hennepzaden, kwark en spinazie) - €5,50 (300 gr)

  5. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
19 April 2021 (w16)

De zon schijnt, de BSO’s gaan weer open en het is weer aspergetijd. Deze fijne combinatie was de inspiratie voor mijn menu deze week.

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag? Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Thaise lente soep (V). Mild pittige soep met champignon, doperwten, tofu, miso, gember en chili.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1. Witte asperges risotto (V) met parmezaanse kaas, bieslook en citroen.
    Geserveerd met een frisse salade.

  • 2. Linzen-bowl met gekonfijte eend OF geitenkaas (V),  geroosterde wortelen, bieten, walnoten en verse kruiden. Warm Geserveerd met een honing mosterd dressing.

  • 3. Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek) met Garnalen OF Spek. Met dun gesneden kool, ei, dashi, gember en lente ui. Geserveerd met mijn okonomiyaki saus (van mirin, ketchup, honing en worcestershire), gebakken uitjes en zeewier.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Kip Nuggets of Tofu Nuggets (V) met een pankokorst. Geserveerd met aardappelen, rauwkost en yoghurt dip.

  • 2. Kinder Risotto (V) met asperges, doperwten, wortelen en kaas.

Toetjes - €3,50

  • 1. Rabarber met hangop zoet gemaakt met honing een vleugje vanille.

  • 2. Havermout koekjes met witte chocolade en bosbessen.


MaryMade Menu 
12 April 2021 (w15)

Mijn man is dol op hamburgers en erg blij dat ze deze week op het menu staan. Hij gaat altijd voor vlees, maar ik kies, dus worden het vegetarische burgers voor ons; gezonder en net zo lekker!

Graag iets anders? Vind je een ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag?
Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Wortel-pompoen gele linzensoep (V) met pompoenzaad pesto.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1. Gele Curry Tofu (V) of Kip met citroengras, kurkuma, kaffir limoen, specerijen, courgette, paprika, bamboescheuten en kokosmelk.

    Geserveerd met pandanrijst, koriander en limoen.

  • 2. Sobanoedel bowl (V) Japanse boekweitnoedles met ei, sugar snaps, edamame, wortel, ui, pinda's en een sesam-gember dressing.

  • 3a. Homemade Hamburger vega (V) met gekarameliseerde uien, zwarte bonen, bieten en champignons.

  • 3b. Homemade Hamburger rund (** sterren) met uien, knoflook, mosterd en paprika.

    Allebei geserveerd een sesam broodje, hamburger garnituur (sla, tomaat, ui en augurk) en geroosterde aardappelen.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Kindvriendelijke curry tofu (V) of kip mild gekruid met kokosmelk, courgette, paprika, doperwten en pandanrijst.

  • 2. Mini hamburger vega (V) of rund met tomaat, sla, augurk en geroosterde aardappels.

Toetjes - €3,50

  • 1. Aardbeien cheesecake met kwark, vanille en citroen.

  • 2. Chocolade en tahini brownies (gluten-vrij)


MaryMade Menu 
05 April 2021 (w14)

Moe van het lange paasweekend? Te veel paaseitjes gegeten? Verwen jezelf en je lichaam met mijn heerlijke en voedzame maaltijden.

Graag iets anders? Vind je een bepaald ingrediënt niet lekker? Of gewoon een vraag?
Laat het me weten op 06 13 99 08 20.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Beet borscht soep (V) met wortel, kool, dille en sour cream.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a. Cottage Pie Ovenschotel met langzaam gestoofd rundergehakt en groenten (wortel, champignon en doperwten). Bedekt met zachte aardappelpuree en vervolgens gegratineerd in de oven.  

  • 1b. Vega Cottage Pie Ovenschotel (V) met langzaam gestoofd vega-gehakt en groenten (wortel, champignon en doperwten). Bedekt met zachte aardappelpuree en vervolgens gegratineerd in de oven.

    Allebei geserveerd een frisse salade.

  • 2a. Kabeljauw Viscakes met Tomatensaus (Ottolenghi recept) gekruid met koriander, peterselie, komijn, knoflook en bulgur.

  • 2b. Quinoacakes met Tomatensaus (V) gekruid met koriander, komijn en knoflook.

    Allebei geserveerd met een verse tomatensaus, geroosterde broccoli en feta kaas.


Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Mini Cottage Pie Rund of Vega met wortel, champignon, doperwten en aardappelpuree.

  • 2. Kinderkoekjes Kabeljauw of Quinoa (V) mild gekruid en erg lekker. Geserveerd met geroosterde broccoli en suikervrije ketchup.

Toetje / Snack - €3,50

  • 1. Appel en peercrumble met havermout, kaneel en kokosbloesemsuiker.

  • 2. MaryMade Havermout Koekjes - €5,00 (8 stuks)

Ontbijt - €4,50

  • 1. Chiazaad pudding met kefir, honing en rode fruit compote

Extra’s

  • 1. MaryMade Havermout Koekjes - €5,00 (8 stuks)

  • 2. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s - €5,50 (350 gr)

  • 3. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

    • kokend water + beetje melk/yoghurt toevoegen

    • Even In de blender

    • Klaar 😋

  • 4. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
29 maart 2021 (w13)

Bijna lente! Tijd voor frisse lentegroenten. Mijn recepten deze week zitten boordevol groenten met veel vitamines en anti-oxidanten. Voedzaam en erg lekker!

Is er een ingrediënt waar je geen fan van bent? Andere wensen? Geen probleem, gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Pastinaak en mosterd soep met creme fraiche

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Gerookte Zalm Frittata met prei, spinazie en crème fraiche.

  • 1 b. Vega Frittata (V) met walnoten, prei, spinazie en crème fraiche.

    Allebei geserveerd met krieltje, citroen, doperwten en dille salade.

  • 2 a. Marokkaanse Tajine Kip gestoofd met aubergine, courgette en tomaten Arabische kruiden en specerijen.

  • 2 b. Marokkaanse Tajine Kikkererwten (V) gestoofde met aubergine, courgette, tomaten en Arabische kruiden en specerijen.

    Allebei geserveerd met bloemkool couscous, amandelen, munt en yoghurt.

  • 3 a. Mexicaanse Chili Con Carne Rundvlees met vuur geroosterde paprika, tomaten, kidneybonen, zwarte bonen en gerookte paprika.

  • 3 b. Mexicaanse Chili Con Carne Tempeh (V) met vuur geroosterde paprika, tomaten, kidneybonen, zwarte bonen en gerookte paprika.

    Allebei geserveerd met maisbrood, zure room en lente ui.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Mini Frittata Zalm of Vega  met spinazie, doperwten, crème fraîche en krieltjes.

  • 2. Kinder Bolognese (V) met tomaten, verse groenten, kaas en volkoren spaghetti.


MaryMade Menu 
22 maart 2021 (w12)

Het menu van deze week bevat veel ingrediënten die goed zijn voor de spijsvertering, zoals tempeh (een heerlijk gefermenteerd sojaboonproduct), kefir (een gefermenteerde zuiveldrank), yoghurt (rijk aan probiotica) en kikkererwten (rijk aan prebiotica).

Deze week heb ik ook een extra ontbijtoptie. Een Chiazaden pudding met amandelmelk, rode fruit compote en amandels.

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Andere wensen? Geen probleem, gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Rode linzen soep met kokos, tomaat en kerrie.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Pulled Pork Taco’s (langzaam gegaard).

  • 1 b. Pulled Jackfruit Taco's (V)
    Beide met zelfgemaakte bbq saus en masa tortillas. Geserveerd met coleslaw en geroosterde zoete aardappels.

  • 2 a. Klassieke Lasagne met rundergehakt, wortel, bleekselderij, paprika, spinazie en mozzarella. 

  • 2 b. Vegetarische Lasagne (V)  met tempeh ragu, champignons, wortel, bleekselderij, paprika, spinazie en bechamelsaus (Vegan ook mogelijk).

  • 3. Quinoa Buddha Bowl met geroosterde zoete aardappels, spinazie, rode kool, kikkererwten, feta en een kruidige yoghurtdressing.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Quesadilla (v) met paprika, avocado, tomaat, kaas en geroosterde aardappel.

  • 2. Mini Lasagne van rundvlees of tempeh (V). Geserveerd met rauwkost.

Toetje / Snack - €3,50

  • 1. Chocolade Courgette Taart zoet gemaakt met maple syrup en pure chocolade.

Ontbijt - €4,50

  • 1. Chiazaad pudding met kefir, honing en rode fruit compote

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s - €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)

  • 4. MaryMade Havermout Koekjes - €5,00 (8 stuks)


MaryMade Menu 
15 maart 2021 (w11)

Buiten is het koud en guur. Deze week leg ik de nadruk op weerstand verhogende ingrediënten. Wortels in mijn risotto is een goede bron voor vitamine A en kurkuma is een krachtige ontsteking-remmer. Mijn stamppot zit boordevol groene groenten. Gezond en lekker!

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Andere wensen? Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Geroosterde Tomaten en Paprika soep met knoflook croutons.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Champignon Risotto met parmezaanse kaas, prei, salie, worst (runder) en walnoten.

  • 1 b. Geroosterde Wortel Risotto (V) met parmezaanse kaas, gember, kurkuma, spinazie en pompoenpitten. 

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

  • 2 a. Tom Kha: Thai kip (scharrel) en Kokos maaltijdsoep met citroengras, sjalot, chili, champignons, tomaten, noodles, koriander en limoen.

  •  2 b. Tom Kha: Thai Tofu (V) en Kokos maaltijdsoep met citroengras, sjalot, chili, champignons, tomaten, noodles, koriander en limoen.

  • 3 a. Vlaamse Stoof rundvlees gestoofd met donker bier, appelstroop en mosterd. Met groene stamppot van andijvie, snijbonen en doperwten.

  • 3 b. Groene Stamppot (V) van andijvie, snijbonen, doperwten, walnoten en fetakaas.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12j.) | €5,50 (t/m 4j.)

  • 1. Risotto cakejes (B) met broccoli, kaas en geroosterde wortels.

  • 2. Groene Kinder stamppot met runderworstjes of fetakaas.

Toetje / Snack - €3,50

  • 1. Frambozen Tiramisu, gezonder recept met minder suiker en vet.

  • 2 Kindvriendelijke Frambozen Tiramisu, zonder koffie en alcohol.


MaryMade Menu 
08 maart 2021 (w10)

Ik dol op de Indiase keuken. De heerlijke en milde of pittige specerijen met gezonde ingrediënten als peulvruchten en veel groenten maken mij erg blij. Dit recept voor Alu bobi is mijn favoriet.

Liever geen vlees maar wil wel comfortfood? Dan is Gnocchi all Romana van Ottolenghi een echte aanrader! Mijn kinderen (6 en 2x3) vinden dit ook heel lekker. 

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Andere wensen? Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Romige pastinaak en peer soep.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1. Aloo Gobi: Indiase groentecurry van aardappel, tomaat en bloemkool (V) 

    met dahl van gele linzen, kruidige komijnrijst, raita en platbrood.

  • 2. Gentse stoverij (uit de slowcooker) met rundvlees, uien, donker Belgisch bier, mosterd en appelstroop. Geserveerd met geroosterde aardappelen, snijbonen en citroenmayo. UITVERKOCHT

  •  3. Gnocchi alla Romana
    gemaakt van semolina en gegratineerd met mozzarella en tomatensaus. Geserveerd met gegrilde groenten, rucola en pijnboompitten. 

    Tip: Gnocchi alla romana wordt dus niet gemaakt met aardappelen, maar met semolina. Semolina is griesmeel en is dus in feite grof gemalen tarwe. Comfort food maar dan gezonder en met een grote portie groenten.

  • 4. Short Ribs (uit de slowcooker) met BBQ saus, zoetaardappelpuree en gegrilde prei.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12) | €5,50 (t/m 4)

  • 1. Indiase groenteflapjes (lichte gekruid) met aardappel, tomaat, bloemkool en komkommer yoghurt dipsaus. 

  • 2. Mini gnocchi alla Romana met kaas, paprika en verborgen groenten tomatensaus.

Toetje / Snack - €3,50

  • 1. Mandarijn- maanzaad taart met kwark.

  • 2. Havermout, rozijnen en lijnzaad koekjes

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s- €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
01 maart 2021 (w9)

De krokusvakantie is weer voorbij en ik kook weer op maandag en donderdag

Met menu van deze week bevat een aantal lichtere opties die goed passen bij het zonnige weer.

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Andere wensen? Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Courgette, doperwten en basilicum soep.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1a. Kabeljauw en papillote (gestoomde vis in pakketjes) met citroen, venkel, wortel en prei.

  • 1b. Seizoensgroenten en papillote (v)

    Beide Geserveerd met een tijm geroosterde aardappelen en dragon citroen yoghurtsaus.

    Een papillote is een manier om vis, kip of groente met wat extra vocht of boter in een pakketje gaar te stomen met optimaal behoud van smaak, geur en voedingsstoffen

  • 2a. Kip Schnitzel (scharrel) gemarineerd in citroen, knoflook. Met een krokante pankokorst.

  • 2b. Tofu Schnitzel (v) gemarineerd in citroen, knoflook. Met een krokante pankokorst.

    Allebei geserveerd met geroosterde aardappels en een witlof, appel koolsla.

  • 3a. Warme Parelgerst Salade (v) met geroosterde maple chili pompoen, champignons, parmezaanse kaas en gepofte knoflook.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12) | €5,50 (t/m 4)

  • 1. Kabeljauwpakketjes met paprika, wortels en aardappelen.

  • 2. Kip of Tofu Schnitzel (v) met rauwkost en yoghurt mayo dipsaus.

Toetje - €3,50

  • 1. Bosbessen en citroen havermout crumble bars.

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack met amandel en cranberry’s- €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
22 februari 2021 (w8)

Een lichter en gezonder menu deze week. Perfect voor het lekkere weer 😎

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Andere wensen? Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Ik bezorg deze week alleen op WOENSDAG 24 februari i.v.m de krokusvakantie. Mijn maaltijden zijn super vers dus ze blijven zeker 3 dagen goed in de koelkast.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Gerookte aubergine en tomatensoep met yogurt en basilicum.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1. Orecchiette pasta met geroosterde tomaatjes, paprika, kikkererwten, citroen en kappertjes. Geserveerd met een frisse salade en parmezaanse kaas.

  • 2. Geitenkaas, gekarameliseerde uien en spinazie quiche.
    Geserveerd met keuze aubergine tomatensoep of een frisse salade.

  •  3a. Geroosterde Kabeljauw met amandelkorst, bloemkool couscous met gegrilde citroen, verse kruiden en courgette.

  • 3b. Gegrilde Halloumi Kaasmetbloemkool couscous, amandelen, gegrilde citroen, verse kruiden en courgette.


Kindergerechten - €7,50 (t/m 12) | €5,50 (t/m 4)

  • 1. Orecchiette pasta met kikkererwten, geroosterde tomaatjes, paprika en kaas.

  • 2. Kabeljauw vissticks met bloemkool couscous en yoghurt dipsaus.

Toetje - €3,50

  • 1. Chocolade en rode bessen brownies 
    Mijn recept is gezonder met haverzemelen, lijnzaden en kokosbloesemsuiker.

  • 2. Havermout koekjes met chocolade, cranberry en walnoten.

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack - €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
15 februari 2021 (w7)

Hoera, de kinderen gaan weer naar school 🎉 En nog een paar weken en dan gaat de BSO ook weer open. Fijn weer in het normale ritme.

Maak je week wat makkelijker en gezonder met mijn maaltijden. Voor meerdere dagen bestellen kan trouwens ook. In de koelkast blijft het meerdere dagen goed.

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Andere wensen? Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Geroosterde Pompoensoep met maple syrup, en tijm croutons.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Kip Enchiladas: Mais tortillas gevulde met pulled kipdijen, paprika, ui en erbovenop licht kruidige tomatensaus. 

  • 1 b. Champignon Enchiladas (V): Mais tortillas met pulled oesterzwammen, paprika, ui en erbovenop licht kruidige tomatensaus. 

    Thuis gratineer je de enchilada met kaas. Geserveerd met een zwarte bonen, mais en tomaten salsa, koriander en sour cream.

  • 2.  Hongaarse Goulash: Lang gesudderd rundvlees met ui, paprika en karwij. 

    Geserveerd met aardappelpuree en geroosterde wortels.

  •  3.  Miso Aubergine Buddha Bowl met malse gestoofde aubergine, bulgur, cashewnoten, broccoli, wortel en sriracha.

    Dit kleurrijke gerecht is supergezond en erg lekker!. 


Kindergerechten - €7,50 (t/m 12) | €5,50 (t/m 4)

  • 1. Enchilada met kip of champignon (V) met tomatensaus, kaas en zwarte bonen, mais en tomaten.

  • 2. Hongaars Goulash met lang gesudderd rundvlees, aardappelpuree en geroosterde wortels.

Toetje - €3,50

  • 1. Panna cotta met yoghurt en sinaasappel.

  • 2. Havermout koekjes met chocolade, cranberry en walnoten.

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack - €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
08 februari 2021 (w6)


Mijn vegetarische gerechten maak ik graag zo aantrekkelijk mogelijk zodat zelfs de grootste vleesliefhebbers enthousiast worden :-) 

Zin in comfortfood met dit koude weer? Ga dan voor de Bolognese of Hutspot. Zin in een smaakvolle en gezonde optie? Ga dan voor de Nasi.

Is er een ingredient waar je geen fan van bent? Dat kan. Gewoon even laten weten bij het bestellen.

Eet smakelijk 😋

Soep - €5,50

  • 1. Kerrie Bloemkoolsoep met appel.

Hoofdgerechten - €12,50

  • 1 a. Pasta Bolognese met verse groenten, tomaten, kruiden, wijn en rundergehakt.

  • 1 b. Pasta Bolognese (V) met verse groenten, tomaten, kruiden, wijn, linzen en champignons (Ottolenghi recept).

    Mijn Italiaanse bolognesesaus staat uren op het vuur. Allebei geserveerd met verse pasta, parmezaanse kaas, en een frisse salade.

  • 2.a  Hutspot met wortel, aardappelen, uien, rookworst en mosterd.

  • 2 b. Hutspot met wortel, aardappelen, uien, hazelnoten, geitenkaas en mosterd.

    Ouderwetse Hollandse kost met deze hutspot van zacht gestoofde wortel, uien, een snufje kerrie en een heerlijke jus.

  • 3.a Nasi Goreng Gamba met volkoren rijst, gember, ui, wortel, doperwten, taugé, ei, pinda's en sambal.

  • 3.b Nasi Goreng Tofu (V) met volkoren rijst, gember, ui, wortel, doperwten, taugé, ei, pinda's en sambal.

    Heel smaakvol en volop groenten.

Kindergerechten - €7,50 (t/m 12) | €5,50 (t/m 4)

  • 1. Pasta bolognese Rundergehakt of Linzen (V) met verborgen groenten, pasta en geraspte kaas.

  • 2. Hutspot Rookworst of Geitenkaas (V) met wortel, aardappelen en ui.

Toetje - €3,50

  • 1. Mascarpone en Citroen Cheesecake met framboossaus.

Extra’s

  • 1. Homemade Granola pack - €5,50 (350 gr)

  • 2. Frozen Smoothie pack - €5,50 (300 gr)

  • 3. Havermout pannenkoekenmix - €4,50 (400 gr)


MaryMade Menu 
1 februari 2021 (w5)


Deze week start ik met een aantal super gezonde keuzes. Bloemkool is mijn favoriete seizoensgroente en staat dan ook vaak op het menu. Deze week geroosterd en als puree.

Voor kinderen deze week ook een favoriet. Een gezonde volkoren pizza, zelfgemaakt in mijn pizza oven.

Niet zo fan van een bepaald ingrediënt, of liever een veganistische optie? Laat het me weten en ik zorg dat het goed komt.

Eet smakelijk 😋



Soep

  • Franse groene linzensoep met wortel, bleekselderij en tomaat

Hoofdgerechten

  • 1 a. Geroosterde Bloemkoolsteaks (V) 

  • 1 b. Geroosterde Zalmfilet 

    Beide geserveerd met bloemkool aardappelen puree, walnoot kappertjes, rozijnen, vinaigrette en rucola.

  • 2.a  Frittata met spruitjes, gekarameliseerde ui,  spek, en manchego

  • 2 b. Frittata met spruitjes, gekarameliseerde ui, paprika en manchego (V)

    Allebei geserveerd met een frisse salade.

    Een frittata is quiche wonder korst. Door meer groente dan ei te gebruiken wordt het een gezondere optie en net zo lekker. Manchego is een Spaanse schapenkaas met een rijke, maar milde smaak.

  • 3. Tandoori Kip drumsticks (Scharrelkip gemarineerd in yoghurt en kruiden) met amandelen, bloemkool en kurkuma rijst pilaf en komkommer salade.

Kindergerechten

  • Margherita Volkoren Pizza met mozzarella en verborgen groenten tomatensaus. Geserveerd met rauwkost

  • Mini Frittata met bloemkool, doperwten en kaas. Geserveerd met rauwkost.

Toetje

  • Carrot cake
    Een gezondere optie met gember, honing, volkorenbloem en olijfolie.


MaryMade Menu 
25 januari 2021 (w4)

Ik ben fan van curry’s! Ze zijn gezond, voedzaam en in allerlei varianten mogelijk. De komende dagen kook ik er twee voor jullie.

Ook hou ik van de uitdaging om meer Veganistisch te koken. Deze week dan ook twee Veganistische opties op het menu.


Soep

  • Knolselderij, aardappel en apple soep (met of zonder blauwe kaas)
    A Franse soep die goed samengaat met hartige smaken.

Hoofdgerechten

Hou jij van bijzondere smaken en exotische gerechten? Dan is mijn Rendang is iets voor jou! Lang gesudderd in kokosmelk en kruiden. Smaakvol en zeer mals. 

  • 1 a. Indonesische Rendang Rundvlees gestoofd met ui, galangal, sereh en kruiden, kokos en kokosmelk.

  • 1 b. Indonesische Rendang Jackfruit (Vegan) gestoofd met ui, chili, galangal, sereh en kruiden, kokos en kokosmelk.

Allebei geserveerd met volkoren rijst, snijbonen, atjar en sambal.

  • 2. a. Pompoen en Kip Risotto met parmezaan, salie, en pompoenpitten.

  • 2 b. Pompoen en Miso Risotto (Vegan) met edelgistvlokken, salie, en pompoenpitten.

Allebei geserveerd met een frisse salade.

Kindermenu

  • 1. Mild gekruide Rendang (Rundvlees of Jackfruit (V)) met volkoren rijst, komkommer en snijbonen.

  • 2. Pompoen en Kip Risotto met doperwten en kaas. Geserveerd met rauwkost

Toetjes

  • Chocoladevla met kersen compote (Vegan) 
    Een gezondere optie met amandelmelk and kokosnoot suiker.


Heb je al vaker besteld? Dan stuur me dan een bericht met je keuze via de app (06 13 99 08 20).


MaryMade Menu 
18 januari 2021 (w3)

Thuiswerken, lesgeven aan de kinderen, donkere winter dagen… Deze periode is best een uitdaging. Laat me jullie een beetje helpen met heerlijke maaltijden zodat jullie niet hoeven te koken. Deze week maak ik:

Soep

  • Romige wortel, pompoen en gember soep

Hoofdgerechten

  • 1 a. Teriyaki Tofu (V) met volkoren noodles en roerbakgroente (paprika, broccoli, wortels, kool en sojabonen) met sesam en lente ui. Een gerecht vol groenten. Mijn kinderen zijn hier dol op.

  • 1 b. Teriyaki Kip met volkoren noodles en roerbakgroente (paprika, broccoli, wortels, kool en sojabonen) met sesam en lente ui.

  • 2. A. Knolselderij-aardappel stamppot (V)met paddenstoelen, salie, paddenstoelenjus en hazelnoten. Een heerlijk winters gerecht en super gezond.

  • 2 b. Knolselderij-aardappel stamppot met paddenstoelen, salie, hazelnoten, paddenstoelenjus en spekjes

  • 3. Spaghetti puttanesca met geroosterde tomaatjes, olijven, kappertjes, ansjovisfilets, chilivlokken, peterselie en parmezaan. Met niet te veel ansjovis (dan is het al gauw overheersend), maar net genoeg voor een heerlijke umami smaak.

Kindergerechten

1. Kinder Tofu of Kip Teriyaki

2. Kinder knolselderij-aardappel stamppot

Toetjes

  • Peer, appel en cranberry crumble


MaryMade Menu 
11 januari 2021 (w2)

De focus van mijn menu voor deze week is vegetarisch en vegan. Boordevol weerstand verhogende ingrediënten. Met veel kleur, groentes, vitaminen en mineralen. Alles wat je nodig hebt om gezond te blijven in deze COVID / wintermaanden. 

Voor vlees & vis fans, in de vegetarische gerechten zitten veel eiwitvervangers. Maar wil je echt vlees of vis dan kan dat (zie de opties)

Eet smakelijk!

Soep

  • 1. Groene soep - voor de weerstand (V)  met broccoli, spinazie, uien, knoflook, kokosroom en pompoenpitten.

  • 2. Geroosterde tomaat en paprikasoep met tijm en croutons.

Hoofdgerechten

  • 1 a. Taco-bowls Vegetarisch (V) met tortilla, pulled oats, paprika, chipotle, tomaat en geroosterde bloemkool.

  • 1 b. Taco-bowls Rundvlees met gekruid gehakt, tortilla, paprika, chipotle, tomaat en kaas

    Allebei geserveerd met guacamole, sla, coriander en mango salsa.

  • 2. Curry met kikkererwten, spinazie, tomaat, kokos en cashewnoten (V). 

    Geserveerd met bruine basmatirijst en naanbrood.

  • 3 a. Pad Thai Gamba’s met zilvervliesrijst noodles, ei, taugé, wortels, limoen, lente ui en pinda’s.

  • 3 b. Pad Thai Tofu  met zilvervliesrijst noodles, ei, taugé, wortels, limoen, lente ui en pinda’s.

Kindergerechten

  • 1. Mini Taco-bowl met pulled oats (V) of gehakt, tortilla, paprika, tomaat, kaas en guacamole.

  • 2. Kinder-curry (mild gekruid)  (V) met kikkererwten, spinazie, tomaat, kokos en cashewnoten. Geserveerd met bruine basmatirijst.

Toetjes

  • 1. Carrot Cake met rozijnen, walnoten en veganistische roomkaas glazuur 

  • 2. Chocolade en framboos mousse (kan ook vegan)


MaryMade Menu 
4 januari 2021 (w1)

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Iets te veel gesnoept in de vakantie?

Ik heb genoeg gezonde opties op het menu om je te helpen met een goede start. Een aantal bekende klassiekers met extra groenten en een aantal nieuwe recepten.

Doe je mee met Veganuary of wil je minder/geen vlees eten? Laat het me weten (zie onderstaande opties) 

Soep

  • 1. Rode linzen, wortel en kokos soep (V)  met gebakken uitjes en koriander (apart)

  • 2. Mosterd, prei en aardappel soep (V) met croutons

Hoofdgerechten

  • 1 a. Klassieke Lasagne  met rundvlees, wortel, bleekselderij, spinazie, cottage cheese, parmezaan en bechamelsaus.

  • 1 b. Vegetarische Lasagne (V) met paprika, wortel, courgette en champignons, parmezaan en bechamelsaus. Veganistisch is ook mogelijk (dan maak ik een cashew-bechamelsaus).

    Allebei geserveerd met een geroosterde tomaat en rucola salade

  • 2 a. Quiche met walnoten, broccoli, prei en kaas (V). 

  • 2 b. Veganistische Quiche met tofu, walnoten, broccoli en prei (V).


    Allebei geserveerd met keuze van soep (zie boven).

  • 3. Geroosterde Zalm  met rozemarijn aardappeltjes uit de oven, haricot verts en remouladesaus (yoghurt, kappertjes, augurk en mosterd).

Kindergerechten

  • 1. Klassieke Lasagne met rundvlees of vegetarische (V) vol met verstopte groenten.

  • 2. Mini Quiche (V) met broccoli, tomaat en kaas 

Toetjes

  • 1. Bananenbrood met chocolade en chiazaad 

  • 2. Vanille Hangop met bosvruchten


 

🎄 MaryMade - Kerst Menu 🎄

Deze week kook ik alleen een volledig kerstmenu. Bezorgd op 24 december. Voor kerstavond of bewaar het In de koelkast voor 25 of 26 december.

UITVERKOCHT


Luxe 4-gangen Kerstdiner (vis en vlees)

Breekbrood met truffelboter
en biologische olijfolie

Voorgerecht

Gerookte zalmmousse met dille, 
creme fraiche en huisgemaakte crackers 

Tussengerecht

Aardpeer- en bloemkoolsoep

Hoofdgerecht

Hertenstoof met rodekool, pastinaak-crème
en gegrilde peer

Nagerecht

Appel tarte tatin met vanille roomijs

€32,-/ pp


Luxe 4-gangen kerstdiner 🎄 (vegetarisch)

Brood met truffelboter
en biologische olijfolie 

Voorgerecht

Carpaccio van miso-gemarineerde portobellos, 
rucola, parmezaan en pijnboompitten. 

Tussengerecht

Aardpeer- en bloemkoolsoep

Hoofdgerecht

Groente-wellington met kastanjes, zoete aardappel en spinazie,
rode kool en cranberrysaus

Nagerecht

Witte chocolade cheesecake 
met cranberry en pecannoten

€32,-/pp


Kinder Kerst Menu

*ook mogelijk als vegetarisch menu

Voorgerechtje

Romige tomaat en basicilum soep 
met ster-koekjes

Hoofdgerechtje

Kerstboom polenta “pizza” met paprika, 
worst en mozzarella

Rauwkost met yoghurt dip

Nagerechtje

Vanillevla met bosbessen (suikerarm)

€8,- euro / kleine portie 

€13,- euro / grote portie


UITVERKOCHT


MaryMade Menu
14 december 2020 (w51)

Gezond eten is is vaak een uitdaging, helemaal tijdens de feestdagen. Ik maak het extra makkelijk met mijn maaltijden. Zo op tafel en boordevol groenten.

Soep

  • Borscht soep (V) met bieten, wortelen, kool, sour cream en dille.

  • Knolselderij en aardappel soep (V) met parmezaanse koekjes.

Hoofdgerechten

  • 1 a. Kip en courgette balletjes met verse kruiden en komijn 

  • 1 b. Vegetarische balletjes (V) gemaakt met bloemkool, quinoa, rijst, verse kruiden en komijn. 

    Allebei geserveerd met huisgemaakt pita brood (uit mijn pizza oven :) geroosterde groenten, couscous met amandelen, citroen en tzatziki saus

  • 2. Quiche met spinazie, champignons, pompoen en feta (V). 

    Geserveerd met een soep naar keuze (zie boven).

  • 3. Varkensschnitzel met zoete aardappelpuree en geroosterde spruitjes en mosterd-citroensaus

Kindergerechten

  • Groenteflapjes van pompoen, champignons, spinazie en kaas. Geserveerd met rauwkost en yoghurtdip

  • Mini Pita’s met kip en courgette balletjes of bloemkool balletjes (V), met tzatziki en wortels.

Toetjes

  • Gepocheerde peren met citroen en honing en mascarpone

  • Chocolade en walnoten brownies


MaryMade Menu
7 december 2020 (w50)

Ik kook zodat jullie lekker kunnen bijkomen van het sinterklaasweekend 😋

Deze week kook ik een echte wintermaaltijd; Boeuf Bourguignon of Vegetarische Bourguignon. Nog niet klaar voor de winter? Ga dan voor de Thaise Curry.

Marymade-Beef-Bourgignon.jpg

Soep

  • Pompoen en appelsoep met walnoten en salie.

Hoofdgerechten

  • 1 a. Boeuf Bourguignon uit de slowcooker met rode wijn, kastanjechampignons en spekjes.

  • 1 b. Vegetarische Bourguignon (V) met vergeten groenten (aardperen, pastinaak, koolrabi), rode wijn kastanjechampignons en tijm.

Allebei geserveerd met geroosterde knoflook aardappel puree en een frisse salad.

  • 2 Milde Thaise Rode Curry met kokos, tomaat, paprika en keuze van Gambas of Tofu (V). Geserveerd met volkoren rijst, koriander en limoen.

Kindergerechten

  • Milde Curry van kabeljauw met paprika, broccoli en kokos melk. Geserveerd met volkoren rijst.

  • Mini Cottage Pie met rundergehakt of tempeh (V), tuinerwten, worteltjes en aardappel korst

Toetjes

  • Appelcake met sour cream en kaneel (suikerarm)

  • Cranberry en Witte chocolade cheesecake (suikerarm)


MaryMade Menu
1 december 2020 (w49)

Of je nou van vis, vlees of vegetarisch houdt, ik help je graag om gezond en vers te eten. 

Om te beginnen: 2 verschillende Surinaamse Roti: Tempeh of Kip. Ik gebruikt kippendijen, dat is veel malser en sappiger dan kipfilet. Tempeh is ook heel lekker. Het is gemaakt van sojabonen en heeft een stevige structuur. Makkelijk om lekker krokant te bakken.

marymade-roti.png

Verder kook ik deze week een Nederlandse klassieker: Erwtensoep. Lekker nu het buiten een stuk kouder wordt. Met vegatarische of gewone rookworst. Geserveerd met roggebrood en kaas of katenspek. 

Iets lichter eten? Ga voor mijn Zeebaars en Papillote. Vis gestoomd met kruiden & specerijen in een papieren pakketje uit de oven.

Soep

  • Aardperensoep met truffel en salie.

Hoofdgerechten

  • 1 a. Surinaamse Roti Curry - Kip met aardappelen, ei, kousenband en homemade roti.

  • 1 b. Surinaamse Roti Curry - Tempeh (V) met aardappelen, ei, kousenband en homemade roti.

  • 2 a. Erwtensoep met knolselderij, prei, wortel, aardappelen, bleekselderij, schouderkarbonade en rookworst. Geserveerd met katenspek en roggebrood. 

  • 2 b. Erwtensoep (V)  met knolselderij, prei, wortel, aardappelen, bleekselderij en vegetarische rookworst. Geserveerd met kaas en roggebrood. 

  • 3 a. Mediterraanse Zeebaars en papillote met oregano, kappertjes en tomaten.

  • 3 b. Mediterraans gemarineerde Tofuen papillote (V) met oregano, kappertjes en tomaten.

    Allebei geserveerd met geroosterde groenten (aubergine, rode uien en paprika) en krokante polenta.

Kindergerechten

  • Kip of Tempeh Roti Curry (milde gekruid) met kousenband, tomaten, aardappelen en roti 

  • Gebakken Polenta met milde geitenkaas, paprika en spinazie.

Toetjes

  • Appelcake met sour cream, kaneel

  • Hangop met yoghurt, vanille, peer en hazelnoten


MaryMade Menu
23 november 2020 (w48)

De culinaire wereld is altijd in beweging, dat is het leuke van mijn vak! Ik raak elke keer weer geïnspireerd door anderen, en daarmee maak ik mijn menus.

Ook Ottolenghi's recepten blijven mij inspireren door de bijzondere smaken. De combinatie van linzen, porcini champignons, miso en tomaten in Ottolenghi's Ultimate Roasting-Pan Ragu, een soort van vega bolognaise, is verrassend smaakvol.

Fall-Vegetables.jpg

Mijn Klassieke Bolognese saus met rundvlees, pancetta, rode wijn en een heleboel groenten is ook heel lekker. Op laag vuur en langzaam gegaard (ongeveer 3 uur in de slowcooker).

Deze week maak ik ook zelf mijn eigen verse tagliatelle met semolina. 

Iets anders eten? Ovenschotels met bladerdeegdakjes gevuld met of zonder vis (kabeljauw of witte bonen) en knolselderij, wortel, doperwten. Romige maar ook gezond. Perfect comfort food.

Soep

  • Aardappelen- en caraway soep met hazelnoten

Hoofdgerechten

  • 1 A. Vegetarische Tagliatelle met Bolognese Ragu van Ottolenghi met champignons, linzen en groenten.

  • 1 B. Rundvlees Tagliatelle met klassieke bolognese saus met rode wijn, pancetta, bleekselderij, en wortel.

Allebei geserveerd met handgemaakte tagliatelle, parmezaan en een frisse salade.

  • 2 A. Vis ovenschotel met bladerdeegdakje, kabeljauw, thijm, wortels, prei, knolselderij en doperwten met een romige saus.

  • 2 B. Vegetarische ovenschotel met bladerdeegdakje, witte bonen, thijm, wortels, prei, knolselderij en doperwten in een romige saus.

Allebei geserveerd met gestoomde groenten.

Kindergerechten

  1. Bolognese (vega of klassiek met rundvlees) met tagliatelle, kaas en gestoomde broccoli.

  2. Mini vis ovenschotel met wortel, knolselderij en doperwten met een romige saus.

Toetjes

  1. Double chocolate chip cookies met walnoten

  2. Apple Crumble met havermout, lijnzaden en kaneel

MaryMade Menu
16 november 2020 (w47)

Deze maandag start ik met drie lekkere keuzes, perfect voor het herfstweer. Een klassieke Gentse stoverij; licht gekruid met mosterd en bruin bier.

groente-box.jpg

Mijn favoriete enchiladas met pulled kip (heel mals!) of zwarte bonen(V). Vol met groenten. Gezond, eiwitrijk en smaakvol.

En nog een vegetarische optie: een frittata. Een hartige taart uit de pan. De snelle variant van de quiche zeg maar. Extra smaakvol, met truffel, paddenstoelen, spinazie en geitenkaas.

Eet smakelijk

Soep

  1. Romige knolselderij en mosterd soep

  2. Pompoen en appel soep

Hoofdgerechten

  1. Gentse stoverij (uit de slowcooker) met rundvlees, uien, donker Belgisch bier, mosterd en appelstroop. Geserveerd met geroosterde aardappels en een frisse witlof salade.

  2. Enchilada's uit de oven. Kies tussen zwarte bonen(V) of pulled kip. Met zoete aardappel, paprika, uien, tomaten, en kaas. Geserveerd met sour cream en avocado salsa.

  3. Frittata(V) met paddenstoelen, spinazie, geitenkaas en truffel. Geserveerd met een soep naar keuze (zie boven).

Kindergerechten

  1. Mini Frittata met pompoen, spinazie, en kaas(V).

  2. Quesadillas met zwarte bonen(V) of kip, paprika, tomaat, avocado en kaas.

Toetjes

  1. Huisgemaakte peer en maple galette.

  2. Huisgemaakte chocolade walnoten fudge (suiker arm).


MaryMade Menu
9 november 2020 (w46)

Het herfstseizoen geeft mij volop inspiratie voor nieuwe gerechten. Deze week prachtige groenten van boerderij Amelis ’Hof in Bunnik.

2016-08-06-11.39.31.jpg

Of je nu graag vegetarisch eet, een echte vleesliefhebber bent of liever gaat voor plantaardig; op het menu van deze week vind je het allemaal.

Soep

  1. Romige knolderserij en mosterd soep

  2. Geroosterde bloemkool soep

 Hoofdgerechten

  1. Scharrel kippenpootjes gemarineerd in honing, rozemarijn en sinaasappel met koolraap en aardappelpuree. Geserveerd met een frisse groene salade.

  2. Mac and Cheese met bloemkool, prei en een krokante pankokorst. Geserveerd met een frisse groene salade. (V)

  3. Indonesische Nasi Goreng met zilvervliesrijst, sjalotten, worteltjes, kool, komkommer en ei. Geserveerd met jouw keuze van tempeh (V) OF garnalen.

Kindergerechten

  1. Mac and cheese met bloemkool en rauwkost (V)

  2. Nasi Goreng (Licht gekruid) met zilvervliesrijst, worteltjes, doperten, komkommer, tomaatjes en ei. (V)

Toetjes

  1. Huisgemaakte peer en appel crumble

  2. Huisgemaakte chocolade vla